Life at Bonaire
Hey heyyy,
Eindelijk weer een kleine update vanuit Bonaire. Het feit dat ik zo weinig schrijf is eigenlijk een goed teken toch? Nee maar het gaat heel goed met mij, ik vermaak me wel! Het is elke dag echt genieten op dit eiland. Vandaag ook weer, maar laat me bij het begin beginnen.
Als eerst heb ik mijn PADI open water advanced gehaald! Ik heb op 1 dag 4 duiken gemaakt waaronder mijn fish identification, drift dive, navigation underwater en als beste, night dive. Dat was echt de beste, mooiste duik die ik ooit gemaakt heb. Het was een paar dagen na volle maan dus er was ostracod wat een soort zeevonk onderwater is. Het was echt geweldig! Het is helemaal donker om je heen dus je hebt geen idee wat boven, onder, links of rechts is en er zijn overal lichtjes om je heen. Alsof je midden in een sterrenhemel zit. Echt wauw. Ik kan het ook niet goed verwoorden dus je moet gewoon een keer hierheen komen en het zelf ervaren!
Op werk gaat het ook goed, ik begin steeds meer mijn draai te vinden. Het enige wat erg jammer is, is dat het telkens wel heel rustig is en dat het ook toch wel heel erg warm is.
Verder ben ik veel met die groep van hotelschool. Zij lopen hier allemaal stage en zitten hier tot en met januari dus dat is heel gezellig. Zo zijn er zo nu en dan wat huisfeesten of poolparty's of bbq's op het strand. Allemaal super gezellig natuurlijk. Via die groep heb ik ook Geert leren kennen, hij en een andere jongen Tijmen doen ook allebei geen hotelschool en zitten hier ook voor een tussenjaar. Geert is al vaker op Bonaire geweest dus hij weet ook wel wat andere leuke plekjes of hij kent mensen die dan weer leuke plekjes op het eiland kennen. Met hem heb ik ook wat plekjes verkent die niet zo bekend zijn dus wat ook heel rustgevend is, daar heb ik een video van die bij mijn video's staat so check it out ;).
Geert en ik zijn ook nu bezig met een 2-week challenge. Die houdt in dat we twee weken gezond leven. Dus niet drinken en ongezond eten. Dat is echt onwijs leuk om te doen want we proberen elkaar een beetje te inspireren met nieuwe gezonde gerechten. Je merkt echt dat je daar heel veel meer energie van kan krijgen. Verder is het ook de bedoeling dat je elke dag sport. Dat kan in de vorm van surfen of zwemmen zijn en soms doe ik ook een work-out die ik leuk vindt. Het is echt goed vol te houden als je het samen doet. Geert verblijft nu ook bij mij omdat er huurders in zijn appartementje zitten dus dan kan je elkaar ook een beetje scherp houden met gezond eten en sporten.
Mijn Spaanse les is ook eindelijk begonnen dus dat is erg fijn! Elke maandagavond heb ik twee uurtjes les met een groepje van zes mensen. Allemaal hele verschillende mensen die allemaal om hun eigen reden Spaans gaan leren. Ik ben wel veruit de jongste maar dat maakt het niet minder gezellig. Wat ik ook zo leuk aan een eiland vind is dat iedereen mekaar kent, ik was dus ook een man van Spaanse les weer op mijn werk tegen gekomen want hij maakt daar de zwembaden schoon. Leuke dingen allemaal.
Het kitesurfen was er een tijdje niet van gekomen maar ik ben toevallig vandaag spontaan gaan kiten. Was echt super leuk want het stond helemaal niet op de planning. Ik dacht eigenlijk dat de wind net niet goed genoeg was, maar integendeel. Eigenlijk was ik met Geert lekker rond het zuiden aan het touren, beetje schelpjes verzamelen en mooi koraal verzamelen wat hij wilt gebruiken voor de tuin van zijn huis leuk in te richten. We wilden even langs kitebeach rijden maar daarna door naar Sorobon zodat Geert even kon windsurfen. Alleen toen waren we bij kitebeach en toen werd ik alweer helemaal enthousiast en kreeg ik dat ene gevoel in mijn onderbuik en borst van vreugde en blijheid en toen zij Charlie die daar ook was van je mag mijn gear wel lenen als je wilt en toen kon ik daar ook een board en trapeze lenen en toen maakte Tico me ook weer helemaal enthousiast omdat hij enthousiast was omdat hij een kiteloop had gedaan. Kortom, ik was te enthousiast om niet te kiten en toen was Geert zo lief om te zeggen ga maar, dan ga ik zometeen lekker eten halen en dan kunnen we dat na het kiten lekker op kitebeach opeten. Dus toen ging ik met Tico kiten en zijn Geert, Tess, Alex en Mikke tuna burgers gaan halen bij Windsock.
Het kiten was echt GE-WEL-DIG!!! Ik heb mijn eerste transition gemaakt (staand kunnen omdraaien en naar de andere kant gaan) en het ging ook echt lekker ondanks dat ik met iemand anders' gear was. Ik kwam telkens terug en het voelde heerlijk. Lekker die zon laag, allemaal leuke mensen om je heen, hangend in je trapeze, water in je gezegd, een arm los en gaan. Wat voelt dat geweldig zeg. Kan n iet anders zeggen dan dat. Daarna hebben we lekker met z'n alle tunaburgers op kitebeach gegeten met muziek en zonsondergang erbij, wat wil je nog meer in het leven?
Be grateful, Slow down, Enjoy life.
?
Mooi verhaal, vooral de laatste zin: Be grateful, Slow down, Enjoy life.
ik voel iets van jouw genieten, zo goed als jij je enthousiasme verwoordt, top.
Gaaf! Ik ben blij dat je zo geniet! Je verdient het❤️ Liefs
Eindelijk ben ik er dan. Je geniet wel hoorde ik van deze en gene. Fijn voor je meid. Doe wel voorzigies hoor. Liefs van tante Eeg en ome Niek.